április 1, 2014 Hírek Nincs hozzászólás
Tisztelt Választók!

Tófaluban a választási törvényben előírt rendben folyik a választások előkészítése. A szavazókörzetek kijelölése már 2013-ban megtörtént. A lakosság számában nem történt olyan változás amely a korábban kialakított körzethatárok módosítását indokolta volna. Ezért jelen szavazáskor is mindenki ott szavaz ahol korábban is szavazni járt, Tófalu községháza tanácskozó terem, Kossuth Lajos út. 16.

A helyi választási iroda 2014. január 2.-a óta fogadja és dolgozza fel a központi választói névjegyzékben a lakcím változásokat. Fogadja a nemzetiségi hovatartozásra vonatkozó bejelentéseket, fogadja a mozgóurna iránti igényeket. Lehet kérni továbbá a vakok és gyengén látók számára szavazást könnyítő szavazó sablon igénybevételét. Fogadjuk azon választópolgárok bejelentését akik a szavazás napján más településen kívánnak szavazni. Mindezeket legkésőbb április 4.-én 16.00 óráig lehet személyesen, vagy internetes felületen bejelenteni.
A szavazóhelységek reggel 6.00 órától este 19.00 óráig fogadják a választókat.
Mozgóurnát a szavazás napján is lehet írásban igényelni a szavazatszámláló bizottságnál délután 15.00 óráig.
Kérjük, hogy érvényes személyi igazolványát, vagy útlevelét, vagy új típusú jogosítványát és lakcím kártyáját mindenki hozza magával. Érvényes okmány nélkül szavazni jelentkezőt a szavazatszámláló bizottságnak vissza kell utasítani, akkor is ha az illető személyazonossága tisztázott és névjegyzékben is szerepel.

Az egy szavazókörös településeken – ilyen Tófalu is – nem működik önállóan szavazatszámláló bizottság. Itt a helyi választási bizottság látja el a szavazatszámláló bizottsági feladatokat is. A helyi választási bizottsági választott tagok megbízása ez évi önkormányzati választásokig tart. A bizottság tagja Kokovai Istvánné halála miatt a képviselő- testület Ignácz Szabolcsot a testület póttagjává választotta meg a helyi választási iroda vezető javaslata alapján.
A jelöltet állító szervezetek és egyéni jelöltek  március 21.-én 16.00 óráig delegálhattak tagokat a testületbe. Az ő megbízatások ezen választás jogerős eredményének megállapításáig szól. A bizottsági tagok eskü ( fogadalom ) tételére és képzésére március 27.-.én került sor. Az alakuló ülésen megválasztották a bizottságok elnökeit és helyetteseit.
Tófaluban a választási szervek az alábbi összetételben látják el feladatukat:
Helyi Választási Bizottság tagjai:

Elnök: Somi Olga
Elnök helyettes: Klubuk Istvánné
Tagok:  

Juhász Józsefné
Ignácz Szabolcs
Szabó Istvánné
Delegált tagok:                
FIDESZ- KDNP Bódi Béla,
JOBBIK: Darányi László, Isán Ramóna, Antonella
Együtt- Korszakváltók Bátori István, Bende Ferencné
Póttag: 
Illés Tímea
Bori József    

Helyi Választási Iroda tagjai:
Vezető: Gulyás Imre
Helyettese
( Aldebrőn és Tófaluban): Szabóné Tolnai Magdolna
Jegyzőkönyvvezető:  Lipkovics Lászlóné
Munkatárs: Nagy Józsefné

Tófalu, 2014. március 31.

Gulyás Imre
HVI. ezető

Written by admin.tofalu